Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Semifreddo ruskistetulla voilla ja vaahterasiirapilla

5 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 5 h 0 min

Semifreddo on helposti syntyvä jäädytetty jälkiruoka. Sen täydellinen makupari on pähkinäisen makuinen ruskistettu voi ja vaahterasiirappi. Lusikoi päälle pannulla karamellisoidut omenat.

8.10.2014
Reseptin ainekset
8 annosta
Semifreddo
5 dl
kuohukermaa
75 g
voita
1.5 dl
vaahterasiirappia
5 kpl
kananmunan keltuainen
Karamellisoidut omenat
2 kpl
omenaa (suomalainen)
2 rkl
voita
2 rkl
sokeria
1 tl
kanelia

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sähkövatkaimella parin minuutin ajan. Laita kerma odottamaan jääkaappiin.

Kuumenna voi kattilassa keskilämmöllä. Pyörittele kattilaa muutaman kerran. Jatka ruskistamista kunnes voi saa kullankeltaisen värin ja tuoksuu pähkinäiseltä noin 8 minuuttia. Kaada voi kulhoon jäähtymään. (Kattilan pohjalle erottunutta osaa ei kaavita mukaan.)

Kuumenna puhtaassa kattilassa seuraavaksi vaahterasiirappi. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.

Vatkaa kananmunan keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Kaada vaahtoon kuuma vaahterasiirappi ohuena nauhana sähkövatkaimella samalla sekoittaen. Sekoita mukaan ruskistettu voi. Jatka vaahdottamista parin minuutin ajan.

Sekoita lusikalla käännelle vaahtoon kermavaahto. Kaada seos leipävuokaan ja tasoittele pinta.

Peitä vuoka muovikelmulla, ja laita se tasaiselle alustalle pakastimeen.

Anna jäätyä pakastimessa vähintään 5 tunnin ajan.

Valmista karamellisoidut omenat. Kuumenna pannulla voi. Lisää mukaan siivutetut omenat, sokeri ja kaneli.

Paista omenoita välillä käännelle kunnes pinta karamellisoituu. Anna omenoiden jäätyä.

Nosta vuoka pakastimesta huoneenlämpöön 10 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa semifreddo tarjoilulautaselle.

Lusikoi semifreddon päälle omenat. Tarjoile heti.

Voit säilyttää semifreddoa pakastimessa hyvin peitettynä parin viikon ajan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt